Over mijzelf

Ik ben Pim Odekerken, 20 jaar oud en momenteel woonachtig in het Brabantse Tilburg. Opgegroeid ben ik in het Zuid-Limburgse Kerkrade, waar ook mijn liefde voor Roda JC Kerkrade logischerwijs is ontstaan.

In de Kruikenstad ben ik terechtgekomen door mijn HBO studie aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Naast mijn opleiding werk ik als freelance journalist voor het Brabants Dagblad, waar ik stukken schrijf over het amateurvoetbal in de regio Veghel, Uden en Oss. Ook beheer ik een eigen fan- en nieuwspagina over voetbalclub Roda JC Kerkrade ebehoor ik vrijwillig tot het radioteam van RODA Radio, dat elke dinsdagavond uitgezonden wordt op regionale omroep RTV Parkstad.

Roda_Tweets

Sinds 18 juli 2012 beheer ik een fan- en nieuwspagina over Roda JC Kerkrade. Met, op moment van schijven, een totaal direct bereik van 6,4K volgers, verspreid over Twitter, Facebook en Instagram.

De pagina, inmiddels zeven jaar oud, beheer ik samen met Jaap de Vos, een goede vriend en mede-Roda-supporter. Binnen de Roda-community is de naam Roda_Tweets een begrip en behoort de pagina tot de grootste van de club.

RODA Radio

Sinds juni 2017 behoor ik tot het team van deze wekelijkse voetbal-radioshow op RTV Parkstad. Ik zorg ervoor dat er een draaiboek is met daarin de punten die behandeld moeten worden. Ook ben ik wekelijks te horen in de show,  welke word gepresenteerd door DJ Henk van Baren.

In de show behandelen wij het laatste nieuws, beschouwen wij voor en na op wedstrijden en maken wij de 'RTV Parkstad Miner of the Match' bekend. Laatstgenoemde is in samenwerking met mijn fan- en nieuwspagina Roda_Tweets.

Ook zorgen wij ervoor dat er soms gasten worden verwelkomd in de studio, gelegen in Landgraaf. En af en toe hebben wij een leuke prijs om weg te geven.

Brabants Dagblad

Sinds augustus 2018 ben ik werkzaam als freelance-journalist bij het Brabants Dagblad. Voor het BD schrijf ik stukken voor het amateurvoetbal in de regio Veghel, Uden en Oss.

Naast de kleine wedstrijdverslagen die in de maandageditie van het BD staan, bezoek ik ook eens in de zoveel tijd een duel om een persoonlijk verhaal te maken van een speler, trainer of iets dergelijks.

Ook zorg ik ervoor dat het laatste nieuws en de wedstrijdkarakteristieken van de clubs uit mijn 'pakket' op BD Online komen.

Fontys Hogeschool Journalistiek

Vanaf het college jaar 2017/18 ben ik student aan de FHJ in Tilburg. Diverse producties die ik in deze tijd, naast mij overige stukken heb geschreven, staan ook op mijn website.

BEKIJK DEZE HIER.

Open Dag Roda JC Kerkrade

Voor aanvang van het Eredivisie-seizoen 2017/18 heb ik samen met Jaap de Vos en Henk van Baren live verslag gedaan van de Open Dag van Roda JC.

Het hele verslag kon worden beluisterd via de geluidsinstallatie van het Parkstad Limburg Stadion en via RTV Parkstad.